20.11.2018

Tanıtım

Elazığ’a ilk Eğitim Merkezi, Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman ATEŞ ve Başkan Yardımcısı Mustafa TÜRKGÜLÜ hocamızın gayretleriyle 1976 yılında Site İş Hanı’nda açılmış ve 1978 yılı Nisan ayında kapatılmıştır. Bu dönemde Eğitim Merkezi Müdürlüğünü vekâleten eski Elazığ Merkez Vaizi Cemaleddin EMİROĞLU yürütmüştür. Daha sonra yine Prof. Dr. Süleyman ATEŞ’ in Başkan ve Mustafa TÜRKGÜLÜ’nün Başkan Yardımcısı olduğu dönemde bütçeden yatırım ödeneği çıkartılarak planlaması da Eğitim Merkezi unvanıyla olmak üzere bugünkü Eğitim Merkezimiz; Harput gibi ünü Türkiye’mizi aşkın tarihi mekâna yapılmıştır. Bölgemizin din görevlileri ile ilçe müftülerinin kurs ve seminer gördükleri Elazığ Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, 1982 Şubatında dönemin Diyanet İşleri Başkanı Dr. Tayyar ALTIKULAÇ ve Din Eğitimi Dairesi Başkanı Şükrü ÖZTÜRK’ün de katılımlarıyla ilçe müftüleri seminerine ev sahipliği yaparak ilk eğitimine başlamıştır. 1982 ile 2019 yılları arası binamızda Eğitim hizmetlerine devam edilmiştir.2019 yılı itibari ile binamız Harputun Tarihi dokusuna uygun bir şekilde inşa edilmek üzere yıkılmıştır.2019 yılında  Elazığ Merkez Sürsürü Mahallesinde geçici hizmet binasına taşınan müdürlüğümüz  2023 yılı itibari ile şuan ki hizmet binasına taşınmıştır.Yeni binamız 270 kişilik yatılı kapasiteye sahip olup 15 derslikten oluşmaktadır.270 Kişilik Yemekhane Ayrıca 240 Kişilik Konferans Salonu ve Seminer Salonlarımızda bulunmaktadır.Kapalı spor salonu, Mescit, kapalı otopark Hizmetlerimizde mevcuttur.2023 Yılı itibari ile Diyanet Akademisi Harput Dini İhtisas Merkezi olarak Eğitimlerine başlamış olup Aday Din Görevlisi Eğitimlerimiz devam etmektedir.Bunun yanısıra Başkanlığımız yapmış olduğu birçok seminere de ev sahipliği yapmaktadır.