31.03.2018

TASHİH - İ HURUF MEZUNİYET 30.03.2018

Harput eğitim merkezimiz  tarafından, 10. Dönem Tashih-i Huruf Kursu  mezuniyet töreni düzenlendi

Programa Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz, Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Açık, DİB Başmüfettişi Mehmet Şükrü Korkmazlar, DİB Müfettişİ Süleyman Kısaoğlu, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Serdar Murat Gürses, İl Müftü Yardımcısı M.Zahid Belek, Sivrice İlçe Müftüsü Hüseyin Bayrak ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretim Görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Harput Eğitim Merkezi Müdürümüz Serdar Murat Gürses açılış konuşmasında, “Ruhların kurtarıcısı, ahlak yaramızın tabibi olan din gönüllülerimizi Hz. Peygamber (sav)’in elçilerini uğurlarken kullanmış olduğu dua ile hep birlikte uğurlamak istiyorum. Allah-u Teala sizlere başarısızlık, hüsran yaşatmasın. Semâvi ve Arazi bütün yollarınız açık olsun. Ben bu duygular içerisinde programımıza katılarak bizleri yalnız bırakmayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Tashih-i Huruf kursiyerleri tarafından çeşitli makamlarda  ezan,sela ve sureler okundu. Akabinde yine Tashih-i Huruf mezunları tarafından oluşturulan  Tasavvuf Musikisi Korosunun ilahi dinletisinin ardından program, kursiyerlere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ile son buldu.