11.11.2023

Ali KÜÇÜK

1985 Yılında Ankara’nın Bala ilçesinin Akarlar köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, orta ve liseyi Ankara da okudu. Hafızlığını, Bala ilçesine bağlı Tohumlar köyünde bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığındaki görevine ilk defa 2012 yılında Müezzin Kayyım olarak Bala Beynam Köyünde başladı. Burada 5 yıl görev yaptıktan sonra 2017 yılında Düzce Hafız İho’da Kuran Kursu hocalığına atandı. Aynı yıl girmiş olduğu Dini Yüksek İhtisas sınavında başarılı oldu ve Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde eğitime başladı. 2020 yılında buradan mezun oldu ve Afyonkarahisar iline bağlı Sinanpaşa ilçesinde vaiz olarak göreve başladı. 6 ay vaizlik görevinden sonra Konya Taşkent ilçesine müftü olarak atandı. 1,5 yıllık müftülük görevinden sonra 2022 yılında Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezimize Eğitim Görevlisi olarak atandı. Halen bu görevinde devam etmektedir. Orta derecede Arapça bilen hocamız evli ve bir çocuk babasıdır.